Omgeving

Landelijk wonen

Vaartzicht is prachtig gelegen aan de Nauernasche Vaartdijk in Westzaan. Westzaan is één van de karakteristieke plaatsen in Zaanstad. U woont er landelijk en rustig, maar met alle voorzieningen binnen handbereik. Voor de dagelijkse boodschappen heeft u een centrum op loopafstand.

Goede bereikbaarheid

Zoekt u meer voorzieningen? Op fietsafstand ligt Zaanstad. Vanuit Westzaan bent u zo op de A8, A10, A7 en A9, landelijk wonen en toch binnen enkele auto minuten in steden als Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Ook de OV verbindingen zijn prima geregeld.

In Westzaan kunt u volop genieten van de prachtige natuur. De omgeving van het dorp met de molens, monumentale stolpboerderijen, prachtige huizen in Zaanse stijl en het uitgestrekte groene polderlandschap leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Op sport- en recreatiegebied is er ook van alles te doen in Westzaan.

Oudhollandse Natuur

In Westzaan geniet u volop van de Oudhollandse Natuur. Het polderlandschap, vaarten, slingerende weggetjes en natuurlijk de draaiende molens. De woningen in Vaartzicht zijn genoemd naar de vier molens van Westzaan: de enige windpapiermolen ter wereld, molen De Schoolmeester. Daarnaast de complete pelmolen in de Zaanstreek, het Prinsenhof. Tot slot tussen beide molens in staan op een eilandje de voormalige specerijmolen De Jonge Dirk en het kleine wipmolentje De Zwaan in de gouw.
 

Menu